3 Yksinkertaista tapaa, joilla saat kissasi juomaan


Kesän 2018 muistamme pitkästä hellejaksosta, joka hemmotteli meitä useamman viikon! Karvaisille lemmikeillemme hellekelit eivät ole kuitenkaan aina pelkkä ilonaihe.

Kissat tarvitsevat runsaasti nestettä vuoden jokaisena päivänä, mutta kuumalla säällä juomisen tarve korostuu! Mitäpä tehdä, jos kissaa ei saa houkuteltua vesikupille millään konstilla? Seuraavilla yksinkertaisilla vinkeillä saat kissasi vesikupin ääreen.

1. Laita vettä erilaisiin astioihin, kuten juomalasiin, ruokalautaselle, muovikippoon tai vaikka löylykiuluun ja seuraa mikä astia vetää kissaasi eniten puoleensa. Käytä mielikuvitustasi. Huolehdi, että vesi on puhdasta ja raikasta!

2. Vesiastian sijainti. Laita juomakippoja eri paikkoihin. Pöydälle, ikkunalaudalle, suihkun lattialle, lavuaarin reunalle tai portaille. Kissojen juomapaikat eroavat toisistaan paljon, joten kokeile, kokeile ja kokeile!

3. Lisää pieniä määriä vettä ruoka-annosten joukkoon. Näin kissasi saa ruokaillessaan osan tarvitsemastaan nestemäärästä.

Kissa tarvitsee vettä noin 0,3-0,5 dl / kg vuorokauden aikana. Osan vedestä kissa saa esimerkiksi märkäruoasta tai raakana nautitusta lihasta, joten ihan kaikkea ei tarvitse sentään juomalla juoda.