Apollo avustajakoira

APOLLO AVUSTAJA

Joulukuussa meillä oli ilo ja kunnia esitellä teille suloinen Apollo avustajakoira, jonka elämää ja kehitystä pääsemme seuraamaan.

Apollon alkuvuosi on sujunut uusia asioita opetellessa ja pentuhampaita irrotellessa. Vaikka kaikki hampaat ovatkin jo vaihtuneet tekee Apollon vielä mieli pureskella niin puista kirjahyllyä kuin kirjojakin. Luita on siis tarjolla aika usein.

Apollo on nuoresta iästään huolimatta päässyt jo avustamaan koronatestissä ja lääkärikäynneillä. “Olisi poika varmasti ottanut itsekin tikun sieraimeen jos se olisi tyttöä rauhoittanut, niin empaattinen hän on.” “Apollo myös sietää sitä, että  tyttö silittää hänen kirsuaan. Se kun myös rauhoittaa pahoissa stressitilanteissa. Jos joku muu yrittää Apollon kuonoon koskea niin saattaa olla että koko käsi menee suuhun!”

“Apollo syö vielä kolme kertaa päivässä. Häntä hellitään ja silitetään joka päivä ja hän myös saa paljon omaa lepoaikaa. Tätä on tytön pitänyt harjoitella, sillä autistisen on usein vaikea ymmärtää että toinen ei näe ja koe asioita samalla tavalla samaan aikaan – näin ollen sosiaalinen vuorovaikutus ja oman rauhan antaminen on myös ollut iso oppimisprosessi tytölle. Onneksi siihen voi tehdä sellkeät säännöt, kuten “älä koske koiraan jos sen silmät ovat kiinni ja hän kuorsaa”

“Iltalenkit ovat tytön ja Apollon mieleen. Silloin harjoitellaan luoksetuloa ja etsimistä. Tyttö menee puun taakse piiloon ja Apollo ihmettelee miksi me ihmiset ajatellaan että puun taka etsiminen muka olisi vaikeaa. Haju kun ohjaa myös Apolloa. Iltaisin Apollo on tytön vierellä kun hän ottaa iltalääkkeet. No, syyn tietää ne jotka ovat tilanteen nähneet. Tyttö jakaa omenasosepurkin koiran kanssa. Parempaa herkkuhetkeä ei ole ikinä ollut. Ihan parasta joka kerta!”

“Talvi on tuonut mielenkiintoisen haasteen: jalkakäytävän reuna ja suojatie ei olekaan näkyvissä ja haistettavissa. Apollo pysähtyy ja jatkaa matkaa kun saa komennon “stop” ja “jatkuu”. Tyttö aina vierellä kun ollaan jalkäytävällä ja suojatiellä. Saa nähdä muistaako Apollo mitä oppi syksyllä kun lumet joskus sulaa!”