KESÄKUNTOON 2021

HELLITTELENKÖ KOIRAANI LIIKAA?

Aamuruuan lisäksi saat pienen herkkuvoileivän juustolla ja makkaralla. Päiväruualla tapitat suloisesti silmiini ja saat minulta pari lihapullaa. Kahvituokion lomassa muutaman namipalan ja puruluun. Lenkin jälkeen onkin jo iltaruokasi aika… Ylipaino on nykypäivänä koirien keskuudessa valitettavan yleinen ongelma. Tutkimusten mukaan jopa 40 % lemmikeistä on nykyisin ylipainoisia. Yleisin syy ylipainoon on liian suuret annoskoot, herkut sekä suhteessa liian vähäinen liikunta.


Miksi ylipainoon tulisi kiinnittää huomiota?

Ylipaino voi altistaa koiran terveysongelmille, kuten diabetekselle, sydänsairauksille tai nivelongelmille. Ylipaino voi myös lyhentää lemmikin elinikää jopa usealla vuodella.

Mistä tiedän onko koirani ylipainoinen?

Tunnetko koirasi kylkiluut kevyesti sivelemällä? Jos katsot koiraasi ylhäältäpäin, erotatko selkeästi kapenevan vyötärölinjan? Jos vastasit yllä mainittuihin kysymyksiin ’ei’ on mahdollista, että koirallesi on päässyt kertymään liikakiloja. Jos koirasi liikkuminen on lisäksi vaikeutunut ja se hengästyy helposti, on aika ryhtyä toimeen.

Kuinka liikkeelle painonpudotuksessa?

Painonpudotus saattaa tuntua aluksi epätoivoiselta, joten tavoitteet kannattaa pilkkoa pieniin osiin. Kirjaa ylös koirasi saamat herkut, ruoka-annokset sekä liikunnan määrä. Makupalat kannattaa karsia vain välttämättömiin. Palkitse koiraasi herkkujen sijaan vaikkapa lelulla, leikkihetkellä tai kevyellä kuivamuonanappulalla

Vaihda ruoka kevyempään. Huomioi kuitenkin, että kevyenkin ruuan sisällön on oltava lihapitoista, jolloin runsas proteiinien määrä auttaa lihasmassan ylläpidossa. Runsas hiilihydraattimäärä voi herkästi lihottaa koiraasi ja tiputtaa tärkeää lihaskudosta.

Painoa pudotetaan maksimissaan 1% viikossa. Saavuttaaksesi tämän valitse koirallesi tavoitteita tukeva ruoka, lisää liikuntaa ja vaihda herkut leikkihetkeen.

Yhdessä tekemällä varmasti onnistutte!