JAHTIKAUDEN RUOKINTA

Jahtikaudella suositaan rasvaista ja valkuaispitoista yhdistelmäruokintaa, joka sisältää kuivaruokaa ja tuoretta lihaa. Kivennäis- ja hivenaineiden sekä antioksidanttien riittävään määrään kiinnitetään erityistä huomiota. Usean päivän jahtireissuilla koiran energian tarve voi lisääntyä jopa nelinkertaiseksi normaaliin nähden. Koira ruokitaan vähintään 12-14 tuntia ennen lyhyttä metsästyspäivää, jotta mahalaukku ehtisi tyhjentyä. Ruokinnan ja suorituksen väliin suositellaan jopa 18-22 tunnin taukoa, jos kysymyksessä on pitkä ja rankka metsästyspäivä. Jahtiin lähtiessä koiran vatsan tulisi olla tyhjä, mutta energiavarastot täynnä.
 
Pieni osa päivän ruoka-annoksesta voidaan tarvittaessa käyttää ennen suoritusta veden maustamiseen. Metsästyksen aikana koiralle voidaan myös tarjota pieni energiapitoinen välipala.
 
Päivän pääruoka-annos annetaan vasta pari tuntia suorituksen jälkeen. Ruuan jälkeen koiran on saatava levätä päivän rasituksista. Näin toimien ruuan energia tulee paremmin koiran käyttöön.
 
Muista vesi!
 
Ne koirat, jotka juovat myös rasituksen aikana yhdestä kahteen desiin kerrallaan, ylläpitävät paremmin nestetasapainon. Lieväkin, 1%:n nestehukka (200 g/20 kg koira) heikentää koiran suorituskykyä. Luonnossa on yleensä runsaasti vettä koiran juotavaksi, mutta jos metsästysalueella ei ole vesistöjä, vettä otetaan mukaan. Autossa oleva vesikanisteri toimii hyvin vesivarastona. Koiran juomaksi ei sovi ihmisille tai hevosille kehitetyt kivennäisjuomat.
 
Suosituksemme jahtikauden ruuaksi on ACANA Sport & Agility.